Οικολογικές Σακούλες Βιοδιασπώμενες από Άμυλο

Γιατί οικολογικές σακούλες βιοδιασπώμενες από Άμυλο; Το πλαστικό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής αν και κάνει χρόνια για να απορροφηθεί από τη φύση.

Παρά ταύτα όλα τα προϊόντα που παράγονται στη ΒΙ.Π.Σ. είναι εφικτό να ανακυκλωθούν 100%. Καθώς η ανακύκλωση στη χώρα μας δεν έχει προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, η οικολογική μας συνείδηση αποτέλεσε το έναυσμα για την παραγωγή οικολογικών συσκευασιών. Σήμερα πολλά από τα προϊόντα μας διατίθενται και σε βιοδιασπώμενα, καθώς δεν αφήνουν κατάλοιπα στο περιβάλλον. Προέρχονται από ανανεώσιμους πόρους γεωργικής προέλευσης, το φυτικό άμυλο.

Οι βιοδιασπώμενες  σακούλες είναι κατάλληλες για τη συσκευασία τροφίμων. ‘Έχουν όμως περιορισμένη διάρκεια ζωής. Διασπώνται μέσω του φωτός, της θερμότητας, του νερού, του οξυγόνου μειώνοντας τον όγκο των αποβλήτων, χωρίς την απελευθέρωση ρύπων. Γίνονται τροφή για τους μικροοργανισμούς όπως όλα τα φυσικά απόβλητα φύλα, ξύλα κ.α.

Αν θέλουμε να λέμε ότι διαθέτουμε οικολογική συνείδηση θα πρέπει να το κάνουμε πράξη την ανακύκλωση.Να διαχωρίζουμε το πλαστικό, το γυαλί, το χαρτί και το αλουμίνιο από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Βασικός στόχος της ανακύκλωσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος από τη μόλυνση που προκαλούν η εξόρυξη νέων πρώτων υλών και η ρίψη των απορριμμάτων στη φύση. Άλλα πλεονεκτήματα της είναι η μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων καθώς τα παραπάνω υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν επανειλημμένα στην παραγωγική διαδικασία και η εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Αν ενδιαφέρεστε για πλαστικές σακούλες & τσάντες χωρίς την επωνυμία σας, μεταβείτε στη σελίδα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου υπάρχουν τα ανάλογα είδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ

Tags: Οικολογικές σακούλες / Οικολογικές σακούλες βιοδιασπώμενες